Over ons

 Werk is de beste zorg, daar geloven wij in!

 

Bont

(bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 Veelkleurig, gespikkeld, gevlekt: hij maakt het te bont te erg

2 Samengesteld uit ongelijksoortige delen; = gemengd: de bonte was; een bonte menigte; een bonte avond met afwisselende voorstellingen, sketches e.d.

Kaarsenmakerij

Op de kaarsenmakerij worden onze prachtige kaarsen op creatieve en productiematige wijze vervaardigt door onze medewerkers. In samenwerking met onze 3D print afdeling, zijn wij in staat om onze eigen mallen te maken en hierdoor unieke kaarsen aan te bieden.

Textiel

Op de afdeling Textiel worden er mooie handgemaakte artikelen van kwalitatieve stoffen gemaakt. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen producten en bedrukken wij onze eigen stoffen met elk gewenst motief of afbeelding.

 

3D Printing

3D-printen is een fantastische manier om volledig op maat gemaakte ontwerpen direct om te zetten tot een tastbaar object. Van hele praktisch toepasbare artikelen tot hele kunstzinnige creaties. Zo ontwerpen wij bijvoorbeeld onze eigen mallen voor onze kaarsenmakerij, die er vervolgens prachtige unieke kaarsen van kunnen gieten. Bij de 3D afdeling van WerkDag zijn onze medewerkers vol inspiratie bezig om mooie producten te tekenen en komen ideeën op 2D papier tot 3D leven.

Keramiek

Werken met klei is werken met oermateriaal. Al duizenden jaren maken mensen voorwerpen van klei. Bij onze afdeling Keramiek maken we keramische sculpturen (bijvoorbeeld door middel van boetseren) en praktische gebruiksvoorwerpen. De werkstukken worden allemaal met de hand gemaakt, geglazuurd en gebakken. 

Ontstaansgeschiedenis

Mevrouw de bonte was een van de medewerkers op de kaarsenmakerij. Een flamboyante, vrolijke en veelzijdige dame. Helemaal passend bij de betekenis van “bonte”: veelkleurig en gemengd, wat we bij werkdag omarmen en waar we voor staan. Iedereen is welkom, iedereen is uniek en iedereen heeft zijn of haar eigen krachten en sterkte punten. Al snel werd daarom de beslissing genomen om de naam van mevrouw de bonte te gebruiken voor ons label, omdat dit op zoveel vlakken passend is.

Pip, medewerker van het eerste uur, verteld; In het verleden heb ik gewerkt als werkbegeleider textielatelier. Een ontwerpster bedacht toen de producten die we maakten. Ook voor de marketing en de naam van het huismerk werden professionals ingeschakeld.

Ik herinner me nog de stress die we hadden. Een nieuwe sjaal ontworpen door een ontwerpster, voor de bovenkant van deze sjaal werden tweedehands sjaals gebruikt en voor de onderkant fluweel. Lastig te verwerken materiaal, waar zelfs een ervaren coupeuse het al Spaans benauwd van krijgt. Laat staan voor nieuwe medewerkers die nog nooit een schaar of naaimachine hadden aangeraakt. Voor mij is het belangrijk om de makers meer in de schijnwerpers te laten staan.

Ontmoet onze werkbegeleiders

De creatieve breinen en ondersteuning op de werkvloer. Zonder werkbegeleiders geen Juffrouw de Bonte. Onze werkbegeleiders zetten zich dagelijks in om hun medewerkers te begeleiden door hen nieuwe vaardigheden aan te leren en prachtige producten te laten maken. Wat ze met hun hart doen stralen ze uit naar hun medewerkers en dat zie je terug in onze producten!

Raymond Hanou

Tekenen & Schilderen

Rina Vleeshakker

Textiel

Michaël Verhoef

Groen & Hout

Alma Waaijenberg

Keramiek

 

Betalen en bezorgen

Klantenservice

Spieringweg 835
2142 ED Cruquius

KvK nr: 34322234
BTW nr: NL8202.91.201.B.01
juffrouwdebonte@werkdagbv.nl